EDIT: Det har löst sig. Vi har lyckats hitta boende som sträcker sig fram till sommaren för samtliga.

KONTRAKTET GÅR UT FÖR ETT HUS VI HYRT OCH SÖKER DÄRFÖR OMGÅENDE HJÄLP FÖR 4 UNGA VUXNA!

Under flera år har FFH i Österåker haft den fantastiska möjligheten att hyra boende för de ungdomar vi stöttar. Tyvärr upphör det nu då det finns andra planer för huset.

Vi behöver därför primärt hjälp att hitta boendelösning för 4 unga vuxna (19-21 år) med 👌🇸🇪 svenska. 3 av grabbarna har varit i Sverige i 6 år. En av grabbarna sedan 2019. Han går fortfarande på Spårkintroduktion (i Täby) och är verkligen en språkbegåvning.

Dessa fina killar är alla i asylprocess (det har stöd i den av advokat). Tyvärr medger det inte att de får arbeta vilket gör att de har begränsade resurser (61kr/dag från Migrationsverket) vilket ska räcka till allt. Advokater försöker få igenom möjlighet att de ska få arbeta och då kommer vi hjälpa dem med att hitta ett jobb.

Har du möjlighet att göra stor skillnad från någon/några av dessa fina killar? Gärna i Åkersberga eller Täby. 🙏❤

Killarna är vana att ta hand om sig själva när det kommer till matlagning och annat praktiskt vardagspyssel. Antingen kommer de som inneboende med egna rutiner eller så blir det en ny härlig familjemedlem. Det är upp till er.

Vi har erfarenhet av 50-talet familjer med mycket goda erfarenheter av att hjälpa en annan människa. Vi känner killarna väl och inleder gärna med att ta era eventuella frågor i ett möte (digitalt/fysiskt).

Kontakta oss på osteraker@frivilligafamiljehem.se eller på vår FB-sida!

 

STORT TACK!