Förra veckan nåddes vi av ett oerhört tacksamt besked gällande det återbetalningskrav som vi tidigare har skrivit om här i bloggen.

Som följd därav skrev vi följande på vår fb-sida den 20/6:

ETT BRA BESKED
Vi nåddes av följande besked, nedan skrivet av fantastiska Göran Sallnäs:

”I går behandlades mitt medborgarförslag av Österåkers socialnämnd. Det gick ut på att nämnden skulle ta tillbaka sitt krav på Frivilliga Familjehem för att nämnden tyckt att föreningen gett stöd till fel afghanska asylsökande ungdomar. 483 750 kr ville nämnden ha tillbaka. Många har kämpat för att riva upp det här beslutet, inte minst Föreningen för folkbildning och frihet – Eduardo Madariaga.

Nämnden beslöt i enlighet med mitt förslag. Ett skönt besked inför sommaren! Inte minst för Frivilliga Familjehem! Beslutet om skuld togs den 20 december 2018. Ett halvt års kamp har gett resultat. Ge aldrig upp!”

Tack Göran och FFFF!
Och det finns mer att säga om det, det finns flera att tacka för stödet ni visat föreningen och oss.

Vi återkommer till det. 🥰
Men vi vill ändå gärna lämna detta mycket positiva besked så här dagen innan helg och önska er

alla en härlig och fin Midsommar! Och som Göran skriver: Ge aldrig upp!

/Åsa & Tomas
Länk: www.facebook.com/ffhosteraker

I denna veckas nummer av Österåkers lokalanknutna tidning ”Kanalen” var det också omnämnt.

Vi är som sagt var oerhört glada över att just detta beslut fattades av socialnämnden och önskar nu inget hellre än att vi får fortsätta framåt och utveckla vår verksamhet.

Vår framtidsvision är därför att vi tillsammans med andra intresserade – föreningar, organisationer och ytterligare andra som har samma målsättning – påbörjar ett samarbete så snart som möjligt med Österåkers kommun, så att vi därigenom kan skapa ännu bättre förutsättningar till lyckad integrering och inkludering i vårt samhälle.

För att förverkliga dessa mål och för att vår vision inte ska fastna enbart som utopiskt vackra ord, ser vi att begreppet ”Integrering” måste lyftas ur det sammanhang som det nu allt för ofta och endast förknippas med. Det vill säga nyanlända, invandrare, asylsökande och ensamkommande.

Integrering måste börja ses gälla oss alla. Alla vi som bor och lever i vårt samhälle, specifikt här och nu i Österåkers kommun, oavsett vilka vi är och varifrån vi kommer.

Integrering handlar alltid om att inkludera och inkluderas

  • hur vi själva bemöter andra, lika mycket som hur andra bemöter oss.
  • hur vi öppnar upp och släpper in lika väl som vad andra gör för att lyckas komma in i gemenskap och samhället i stort.

Vi måste göra oss tillgängliga och mottagliga för att hitta gemensamma vägar att gå som leder till lyckad integrering och inkludering för oss alla.

Det är där vår vision med samarbetet mellan olika parter kommer in.

Känns det intressant och spännande och man vill få veta mer om det, eller vet med sig att man vill vara en del i det samarbetsprojektet, är man mer än välkommen att höra av sig till oss eller följ Gemenskapet på Facebook.

Med detta sagt önskar vi alla en riktigt skön och fin fortsättning på sommaren.

Må väl och ta hand om varandra! ☀ ☀ ☀

/Åsa och Tomas