Åsa Garfvé är en av handledarna som skapar möjligheter. Med en vilja av stål (Åsa har även klarat Ironman) finns hon där för ungdomar som vill övningsköra. Vi fick några ord med henne.

Varför valde du att början övningsköra med ungdomarna?

”Jag ville hjälpa och det här är något jag kan hjälpa till med.  Jag tycker det är roligt att se dem utvecklas och de lyssnar noggrant på vad jag säger.”

Handledaruppdraget är volontärt och inga pengar byter ägare, men vi brukar rekommendera ungdomarna  att betala ett litet bensinbidrag.
”Nej, jag tar inte betalt för bensin heller utan sagt att har någon möjlighet att ge pengar så ge dem till Frivilliga Familjehem i Österåker.” , säger Åsa

Så, du kör med fler killar, hur går det?

”Ja, just nu kör jag med tre killar. Som flest var de fem elever. Två av dem jag kört med har fått körkort! En kille kör upp här i dagarna och två killar kör upp i januari.”

”Jag ville hjälpa och det här är något jag kan hjälpa till med.”

Åsa är en klippa och vi söker fler Åsor. Vi VET att körkort underlättar och skapar bättre möjligheter för framtida jobb. Tack vara henne har redan flera ungdomar fått körkort och fler är garanterat på väg. Häng med du med!

Vi söker nu fler handledare för övningskörning!

Vi har en lista på 40 ungdomar (killar och tjejer) och nyanlända som önskar ta körkort – men vi är lite kort på handledare – därför behövs du!

Så här går det till:

  1. Kontakta oss på osteraker@frivilligafamiljehem.se eller via vår FB-sida.
  2. Du går en handledarkurs på valfri trafikskola. Det är en teoriutbildning på ca 3-4 h. Kostnad ca 500-600 kr. (Om kostnaden är ett hinder, kontakta oss.)
  3. Du blir tilldelad att få övningsköra med 1- 3 ungdomar, beroende på hur mycket tid du kan avvara. Vi arrangerar så att ni kan övningsköra hos Transportstyrelsen.
  4. Ni kör, så mycket ni hinner och du får nya vänner för livet.

Tack Åsa för din värdefulla insats och tack för ”bensinpengarna” <3