Loading...
Österåker2021-02-03T15:44:10+00:00

VILL DU HJÄLPA TILL ATT ÖVNINGSKÖRA?

Boende, jobb och så körkort. Som vi alla vet så är körkort en sådan där ”bra att ha” grej. Även om man inte har egen bil så öppnar sig möjligheter med körkort. Jobb t.ex. Därför jobbar vi nu för att stötta ungdomarna att snarast möjligt kunna ta körkort. Vill du vara med och hjälpa till?

 1. Anmäl intresse genom att fylla i formuläret nedan.
 2. Om du inte har handledarutbildning så hittar du när nästa handledarutbildning går av stapeln här, här och här. (men du kan välja vilken Trafikskola som helst).
 3. Du går 4h handledarutbildning (teori).
 4. Du paras ihop med 1-3 personer (beroende på hur mycket tid du har). Vi känner ALLA och det här är riktigt fina människor som är riktigt motiverade.
 5. Kör! Du kommer hjälpa en kunskapstörstande och motiverad person att få det lättare att skaffa jobb. DU gör skillnad!

FYLL I INTRESSEANMÄLAN

  0
  Anmälda med körkortstillstånd.
  0
  Handledare anmälda
  0
  Körkort fixat!

  HYR UT ETT RUM ÅT EN STUDENT!

  Hösten 2015 och början av 2016 kom många ensamkommande till Sverige och Österåkers kommun tog emot 148 av dessa barn och ungdomar. Asylprocessen hos Migrationsverket har tagit väldigt lång tid och fortfarande vet många ungdomar inte ett dugg om framtiden; om de får uppehållstillstånd eller ej. Och snart väntar nästa problem för flera av dem: när de fyller 18 år har kommunen inte längre ansvar för dessa ungdomars situation, vilket gör att de riskerar att bli flyttade till ett boende för vuxna asylsökande, på en helt annan plats i landet, via Migrationsverket.

  Det är av denna anledning denna sajt har tillkommit. Vi anser att det är humant och rätt att låta dessa ungdomar, som varit i vår kommun i under två år, få stanna kvar i Österåker under asylprocessen. Civilsamhället har ställt upp och i vår kommun har 71 ungdomar fått hjälp med boende. Ungdomarna har nu varit i Sverige och Österåker i över 5 år.

  Vi är redan flera som har tagit detta steg – men vi behöver bli ännu fler. Nu, under våren 2019 kommer vi behöva fler boenden för ungdomarna.
  Hjälp oss hjälpa – Swish: 123 182 3061
  0
  Asylsökande ungdomar i Österåker som fyllt 18 år och behöver boende.
  0
  Boende hittade i Österåker
  ERBJUD BOENDE

  HAR DU ETT JOBB ATT ERBJUDA?

  I över 3 års tid har ungdomarna vi lärt känna varit i Sverige. Alla studerar och har ett driv att utvecklas. Och precis som det var när du gick i skolan så önskar dessa ungdomar klara sig själv. Därför söker de alla extrajobb, vilket ger dem friheten att tjäna egna pengar och inte vara beroende av bidrag. Vi tycker det är en strålande inställning och stöttar dem därför i att hitta extraarbete vid sidan av studierna. Kanske du känner någon som behöver hjälp på kvällar eller helger? Eller lov? Vi sätter ihop dig med ambitiösa och lojala ungdomar som inte kommer att göra dig besviken.

  0
  Studerande ungdomar som söker extrajobb
  0
  Extrajobb hittade
  ERBJUD JOBB!

  SENASTE INLÄGG

  SJUNG OM STUDENTENS LYCKLIGA DAG?

  Lyssna då på det här: Det finns 12 grabbar i Österåker som har ytterligare en utmaning. De har inte tid att sjunga om studentens lyckliga dag, för de måste nämligen ha allt fokus på att hitta en fast anställning inom 6 månader (provanställning godtas inte) från det att skolan slutar, annars utvisas de från Sverige.

  Till toppen