Vill uppdatera sidan och berätta om vårt informationsmöte ”Att bli frivilligt familjehem för ensamkommande”, som ”Frivilliga Familjehem i Österåker” tillsammans med ”Tillsammans Åkersberga” och ”IFEN- Intresseföreningen för ensamkommande och nyanlända i Österåker”, hade igår kväll.

Mötet hölls i biblioteket i Åkersberga och vi visste inte säkert hur många som skulle dyka upp, eller ens om någon skulle göra det. Informationen om att mötet skulle äga rum hade gått ut till många i kommunen, det visste vi. Både föreningar, politiker och tjänstemän, kommunanställda och privatpersoner, hade på olika sätt nåtts av vår inbjudan och vi hade fått lite Indikationer på att några av dessa var intresserade, men helt säkra på att de verkligen skulle komma, det var vi inte.

Men oj, så många vi blev! Vi hade ställt upp 40-talet stolar, men fick ta fram ännu fler när folk bara fortsatte att droppa in. Till slut var lokalen full av människor, både privatpersoner, föreningsfolk, politiker och andra engagerade. Överväldigade och smått nervösa med många ögon riktade mot oss, startade vi upp mötet.

Vi presenterade oss och berättade om vilka vi var, om våra olika föreningar, om vad det var som gjort att vi engagerat oss på våra olika sätt och utifrån det, varför vi bjudit in till detta högst aktuella och akuta möte.

Efter mer än två timmar, där information och berättelser, blandades med frågor och svar och interaktion, kunde vi bara konstatera att många var intresserade av att få veta ännu mer, att få hjälpa till och att stötta på olika sätt. Att det där och då, på plats, faktiskt var flera som ville öppna upp sina hem för någon ungdom. Helt fantastiskt!

Med det i ryggen och med vetskap om att vi är många som strävar åt samma håll, fortsätter vi nu framåt, i samma anda och engagemang och med än större tilltro och hopp om att vi, alla gemensamt, kan vända detta och göra det till någonting positivt att glädjas åt och vara stolta över för lång tid framöver.

Igår innan mötet, var antalet ungdomar som riskerar att tvingas flytta från Österåkers kommun, ca 20 personer. Idag kan vi med glädje se att antalet har sjunkit till ca 17 personer.

Låt oss se till att det vid årsskiftet inte ens finns ett antal att räkna till.

Känner Du att Du Vill veta mer, eller vill engagera dig på något sätt. Tveka inte att skicka ett mail (eller kontakta oss via Facebook här) om detta så kontaktar vi dig.

Om Du hellre vill träffa någon av oss, eller ungdomarna i fråga, är Du mer än Välkommen att besöka ”Tillsammans Åkersberga”. Vi träffas i i Livat Artistskolas lokaler, på stationsgränd 24 i Åkersberga, mellan kl. 18- 21 varje torsdag med start nästa vecka den 7/10.