Mustafa är snart färdig plattsättare. Han behöver en lärlingsplats.

Mustafa studerar till plattsättare vid Yrkesplugget i Bromma. Han har precis avklarat sin praktik på AKD Bygg- och Kakel. Där gjorde han mycket bra ifrån sig och företaget ville gärna ge honom en provanställning. Men på grund av rådande konjunktur har bolaget behövt friställa personal och kan då inte ta in Mustafa. De ger honom dock sina varmaste rekommendationer.

Men på grund av rådande konjunktur har bolaget behövt friställa personal och kan då inte ta in Mustafa. De ger honom dock sina varmaste rekommendationer.

Om Mustafa inte får anställning som plattsättare kan han tänka sig vad som helst, bara han får en anställning. I hemlandet arbetade han med trädgårdsarbete och han har även här i Sverige under sommaren 2019 arbetat som trädgårdsarbetare på Svensk Utemiljö. Även här kan man få varma rekommendationer om hur duktig Mustafa är. Han är stark, noggrann, glad och punktlig.

Mustafa kom hit 2015 och har som så många andra ett tillfälligt uppehållstillstånd enligt “Den nya gymnasielagen”. Det innebär att han får stanna i Sverige under sina studier och att han sedan måste få en fast anställning som räcker mer än 2 år, inom 6 månader från att skolan slutar. Provanställning är inte giltig anställning enligt Migrationsverket.

Vi är många som står bakom Mustafa och agerar gärna referens. Dela gärna vårt inlägg och kontakta oss om du har tips!