Kazim studerar till VVS-montör vid Yrkesakademin i Akalla och just nu är han ute på sin sista praktik innan utbildningen slutar i juni. Kazims dröm är att jobba som rörmokare och han vill inget hellre än att få ett lärlingsjobb efter skolavslutning, men säger samtidigt att han inte är rädd för att jobba med annat heller.

”I mitt hemland har jag arbetat med många olika yrken… lackerare, byggare, mekaniker och skräddare. Jag är stark och duktig på att ta i. Kan även se lösningar på problem och vågar testa mig fram”, säger Kazim och ler.

De korta videosekvenserna som du kan se nedan, har Kazim själv filmat under sin praktik. Bra jobbat säger vi!

Har du kontaktar som kan anställa Kazim?
Han kom hit som så många andra unga 2015 och har ett tillfälligt uppehållstillstånd enligt ”Den nya gymnasielagen”. Den innebär att han får stanna i Sverige under sina studier och att han sedan måste få en fast anställning som räcker mer än 2 år, inom 6 månader från att skolan slutar.
EDIT: från och med november 2020 kan även provanställning vara okay enligt Migrationsverket. Det krävs dock att det framgår från företaget att provanställningen skall leda till tillsvidareanställning och provanställning är något vedertaget hos arbetsbivaren.
Vi är många som står bakom Kazim och agerar gärna referens. Dela gärna vårt inlägg och kontakta oss om du har tips!