Vi blev ett frivilligt föräldrahem åt Idris lite av en slump för en månad sedan. Jag lärde känna Idris när jag var fotbollstränare i ÅBK. Han gjorde från början ett gott intryck, alltid glad och villig att lära sig både fotboll och svenska. När min son sluta i ÅBK så sluta även jag som tränare och jag hade ingen kontakt med Idris sedan dess.

Av en tillfällighet hörde jag på bussen till jobbet att Idris hade fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket och vilka stora konsekvenser det skulle medföra.

Av en tillfällighet hörde jag på bussen till jobbet att Idris hade fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket och vilka stora konsekvenser det skulle medföra. Han skulle tvingas att flytta till ett av migrationsverketsboende någonstans i landet. Han skulle bli tvungen att lämna skolan, vänner, fotbollslaget, simträning helt enkelt hela sin sociala tillvaro som han skapat

Hade situationen varit det omvända. Att min son befann sig i Idris läge, ensam i ett främmande land med hot om att bli ”internflykting” i väntan på beslut om uppehållstillstånd. Då hade jag som far hoppats att någon skulle öppna sitt hem för min son där han byggt sig en ny framtid.

Hade situationen varit det omvända. Att min son befann sig i Idris läge, ensam i ett främmande land med hot om att bli ”internflykting” i väntan på beslut om uppehållstillstånd. Då hade jag som far hoppats att någon skulle öppna sitt hem för min son där han byggt sig en ny framtid. Med det i åtanke var det ett enkelt beslut att låta Idris flytta in hos oss.

Peter Kangert