Allt började med ett inlägg på IFK Österåkers fotbolls Facebook i juni 2016. A behövde ett hem. Han hade bott i Åkersberga på ett asylboende sedan november, gick i skolan i Österåkers gymnasium och spelade fotboll i IFK Österåkers A-lag. Men då han fyllde 18 år (visade sig vara 17 år eftersom MV räknat fel) tvingades han lämna sitt boenden och flytta till Farsta. A pendlade till Farsta för att kunna fortsätta gå i skolan och spela fotboll i Åkersberga där han hade byggt upp sin nya tillvaro. Det var inte ofta som han hann hem till middagen i Farsta.

I juni fick han besked om att Farstaboendet skulle stänga och att han skulle vara beredd på att lämna Farsta och för att bli transporterad till annan ort.

Vi ville gärna hjälpa till, dottern var drivande och har alltid velat hjälpa till, jag vill hjälpa till på riktigt, inte bara ha fadderbarn i Plan. Sonen skulle just flytta till Uppsala så det fanns lite extra plats.

Vi bjöd hem A och kemin stämde och värme uppstod direkt. Han berättade sin historia och vi var alla tagna. Vilka upplevelser denna ungdom fått uppleva, hur är det möjligt!?  Beslutet var inte svårt.

Han berättade sin historia och vi var alla tagna. Vilka upplevelser denna ungdom fått uppleva, hur är det möjligt!?  Beslutet var inte svårt.

Vi bestämde oss för att ta en månad i taget och utvärdera. Så att det känns bra för oss och för A. På den vägen är det.

Vårt liv har berikats och vi har lärt oss massor och träffat massor av nya goda vänner och ätit god mat. Vi har skrattat och gråtit tillsammans, vi har träffat konstiga tolkar, märkliga handläggare, spenderat timmar på Migrationsverket , timmar hos advokater. Vi har också …åkt långfärdsskridskor, vattenskidor, gjort polkagrisar, bakat bullar i mängder….listan kan göras lång!

Nu har det gått över ett år och vi släpper aldrig iväg vår son, vår bror. <3

Vi kan bara rekommendera att våga, våga öppna ditt hem. Du kan bara vinna på det…inte i pengar, men i kärlek, värme och erfarenhet!

Vi kan bara rekommendera att våga, våga öppna ditt hem. Du kan bara vinna på det…inte i pengar, men i kärlek, värme och erfarenhet!

Familj i Österåker