Loading...
Väsby2018-11-06T15:32:26+00:00

LÄGET ÄR AKUT

Hösten 2015 och början av 2016 kom många ensamkommande till Sverige och Väsby kommun tog emot ett antal av dessa barn och ungdomar. Asylprocessen hos Migrationsverket har tagit väldigt lång tid och fortfarande vet många ungdomar inte ett dugg om framtiden; om de får uppehållstillstånd eller ej. Och snart väntar nästa problem för flera av dem: när de fyller 18 år har kommunen inte längre ansvar för dessa ungdomars situation, vilket gör att de riskerar att bli flyttade till ett boende för vuxna asylsökande, på en helt annan plats i landet, via Migrationsverket.

Det är av denna anledning denna sida har tillkommit. Vi anser att det är humant och rätt att låta dessa ungdomar, som varit i vår kommun i snart två år, få stanna kvar i Väsby under asylprocessen. Vi vill tro att civilsamhället ställer upp och att det finns 25 värdfamiljer i kommunen som har möjlighet att göra en mycket stor och betydelsefull insats.

FRÅGOR & SVAR

Så gick det för Rami och Shefi från Afghanistan

30 december, 2018|0 Comments

I våras berättade Mitt i om Rami och Shefi som kom till Sverige som ensamkommande flyktingbarn 2015 och fortfarande efter tre år väntade på besked om framtiden. Så här har det gått med killarna sedan [...]

0
Asylsökande ungdomar i Väsby som snart fyller 18 år och då behöver boende.
0
Familjehem hittade i Väsby
INTRESSEANMÄLAN

SENASTE INLÄGG