Loading...
Värmdö – FFpV2018-11-05T19:15:27+00:00

HYRA UT ETT RUM ÅT EN STUDENT?

Hösten 2015 och början av 2016 kom många ensamkommande till Sverige och Värmdö. Asylprocessen hos Migrationsverket har tagit väldigt lång tid och fortfarande vet många ungdomar inte ett dugg om framtiden; om de får uppehållstillstånd eller ej. Och snart väntar nästa problem för flera av dem: när de fyller 18 år har kommunen inte längre ansvar för dessa ungdomars situation, vilket gör att de riskerar att bli flyttade till ett boende för vuxna asylsökande, på en helt annan plats i landet, via Migrationsverket.

Vi tycker att det är ett oerhört slöseri att har investerat så mycket resurser på dessa skolungdomar för att sedan inte låta dem fullfölja sina studier.

Därför finns vi Frivilliga Familjehem på Värmdö. För att vi vill göra det möjligt för en ungdom att bo kvar i området och gå kvar i sin skola. Genom att erbjuda en sängplats i sitt hem skapar vi goda möjligheter för ungdomen att fortsätta sin skolgång, för att förhoppningsvis kunna skapa sig ett nytt liv här i Sverige.

KONTAKTA VÄRMDÖ

Bengt och Rosie vågade ta steget.

14 december, 2017|0 Comments

”Vi har en längre tid pratat om att vi skulle kunna hjälpa till bara vi hade mer plats. Trots att vårt hem inte blev större kände vi att platsen i hjärtat ändå var tillräckligt stort, [...]

Linus och Johanna lämnade sin bekvämlighetszon.

1 december, 2017|0 Comments

”Inledningsvis var det spännande att få göra någonting utanför sin bekväma zon. Men idag har allting fallit på plats. Att komma så nära en person med en annan kultur är lärorikt. För oss har det [...]

0
Asylsökande ungdomar på Värmdö som fyllt 18 år och behöver boende.
0
Familjehem hittade på Värmdö
KONTAKTA VÄRMDÖ

SENASTE INLÄGG

”Man kan lugnt säga att vi övningskör för livet.”

Tomas Tysén är en av dem som övningskör med de ungdomar som nu tränar på att ta ett hett, efterlängatat körkort. Varför valde du att början övningsköra med ungdomarna? "Jag vet att körkortet absolut kommer att stärka möjligheten för dem att få ett jobb. Flera av ungdomarna har uppehållstillstånd genom den nya gymnasielagen vilket innebär att när de har studerat klart så måste de få ett jobb inom 6 månader från avslutade studier, om de inte får det kommer de att tvingas lämna landet efter 6 år tid här.  Med ett körkort i handen så ökar möjligheten att få ett jobb drastiskt. Man kan säga att vi övningskör för livet."