Loading...
Upplands-Bro2019-02-10T21:13:06+00:00

LÄGET ÄR AKUT

Hösten 2015 och början av 2016 kom många ensamkommande till Sverige och Upplands-Bro kommun tog emot ett antal av dessa barn och ungdomar. Asylprocessen hos Migrationsverket har tagit väldigt lång tid och fortfarande vet många ungdomar inte ett dugg om framtiden; om de får uppehållstillstånd eller ej. Och snart väntar nästa problem för flera av dem: när de fyller 18 år har kommunen inte längre ansvar för dessa ungdomars situation, vilket gör att de riskerar att bli flyttade till ett boende för vuxna asylsökande, på en helt annan plats i landet, via Migrationsverket.

Det är av denna anledning denna sida har tillkommit. Vi anser att det är humant och rätt att låta dessa ungdomar, som varit i vår kommun i snart två år, få stanna kvar i Upplands-Bro under asylprocessen. Vi vill tro att civilsamhället ställer upp och att det finns 25 värdfamiljer i kommunen som har möjlighet att göra en mycket stor och betydelsefull insats.

FRÅGOR & SVAR

Frivilliga Familjehem Upplands-Bro får fortsatt kommunstöd

12 juni, 2018|0 Comments

Frivilliga Familjehem får fortsatt stöd. Socialnämnden beviljar föreningen 225 000 kronor för att hjälpa ensamkommande ungdomar. – Det känns jättebra och hoppfullt. Det betyder att vi kan fortsätta utan avbrott över sommaren som vi var oroliga [...]

0
Asylsökande ungdomar i Upplands-Bro som snart fyller 18 år och då behöver boende.
0
Familjehem hittade i Upplands-Bro
INTRESSEANMÄLAN

SENASTE INLÄGG