Loading...
Upplands-Bro2018-05-02T08:46:28+00:00

Pressmeddelande FFH Upplands-Bro-180227

Upplands-Bro kommun beslutade den 19 februari att ge Frivilliga Familjehem i Upplands-Bro ett föreningsbidrag på 250 000kr för perioden feb-juni i år.

-Vi är väldigt glada att Frivilliga Familjehem nu ges möjlighet att stötta de ungdomar som fått avslag på sin asylansökan från Migrationsverket, som valt att bo kvar och som inte får fortsatt stöd av kommunen, säger Linda Fidjeland, ordförande i föreningen.

Vi kommer att ordna ett uppstartsmöte den 12 mars på Kafé Nyfiket i Brohuset. Till mötet kommer ensamkommande ungdomar, frivilliga familjehem, gode män och – hoppas vi – många kommuninvånare som vill stötta dessa ungdomar, antingen som medmänniska, kontaktperson eller genom att öppna sitt hem.

Läs hela pressmeddelandet här!

LÄGET ÄR AKUT

Hösten 2015 och början av 2016 kom många ensamkommande till Sverige och Upplands-Bro kommun tog emot ett antal av dessa barn och ungdomar. Asylprocessen hos Migrationsverket har tagit väldigt lång tid och fortfarande vet många ungdomar inte ett dugg om framtiden; om de får uppehållstillstånd eller ej. Och snart väntar nästa problem för flera av dem: när de fyller 18 år har kommunen inte längre ansvar för dessa ungdomars situation, vilket gör att de riskerar att bli flyttade till ett boende för vuxna asylsökande, på en helt annan plats i landet, via Migrationsverket.

Det är av denna anledning denna sida har tillkommit. Vi anser att det är humant och rätt att låta dessa ungdomar, som varit i vår kommun i snart två år, få stanna kvar i Upplands-Bro under asylprocessen. Vi vill tro att civilsamhället ställer upp och att det finns 25 värdfamiljer i kommunen som har möjlighet att göra en mycket stor och betydelsefull insats.

FRÅGOR & SVAR
INTRESSEANMÄLAN
0
Asylsökande ungdomar i Upplands-Bro som snart fyller 18 år och då behöver boende.
0
Familjehem hittade i Upplands-Bro

SENASTE INLÄGG