Loading...
Sthlm-Södermalm2018-11-05T23:52:32+00:00

STOCKHOLM HAR BLIVIT KALLT

Det är oktober, mörkret ramlar över oss och med den kylan. Kanske du har noterat att Stockholmarna har uppgraderat klädseln något? Höstkappan är framme och halsduken med den. För visst är det extra kallt nu på mornarna?

Men vargtimmen är värst. Sådär mellan 3-4 på natten, när Stockholm sover. Då kommer den smygandes och den är svår att värja sig emot. För det är svårt att hålla kylan borta om man spenderar natten ute. Har vi hört.

Stockholmare! Vi står inför ett akut problem, vi har studiemotiverade ungdomar i Stockholm som inte har någonstans att sova! De har drabbats av asylsystemets haveri, de har drabbats av ett oanständigt bemötande och de kommer inom ett par veckor bli lämnade på gatan. Ensamma igen.

Så kan vi inte ha det! Frivilliga Familjehem finns etablerade runt om Stockholms förortskommuner och vi jobbar för att ingen ungdom ska behöva bo på gatan. Fantastiska Värme & Vila har öppnat upp tillfälliga sovplatser 5 dagar i veckan – men det kommer inte räcka på långa vägar när snart 250 ungdomar står på gatan!

Frivilliga Familjehem öppnar därför upp i Stockholm på följande platser;  Bromma, Enskede, Kungsholmen, Skarpnäck, Södermalm, Vasastan och Östermalm. Vi vill organisera oss med dig som bor i någon av dessa stadsdelar och vill hjälpa oss att hjälpa!

Vi söker dig som antingen vill bli frivilligt familjehem, kontaktperson eller volontär.

Kontakta oss på [email protected] eller anmäl dig här så berättar vi för dig hur du kan göra Stockholm lite varmare! <3

Bengt och Rosie vågade ta steget.

”Vi har en längre tid pratat om att vi skulle kunna hjälpa till bara vi hade mer plats. Trots att vårt hem inte blev större kände vi att platsen i hjärtat ändå var tillräckligt stort, [...]

Linus och Johanna lämnade sin bekvämlighetszon.

”Inledningsvis var det spännande att få göra någonting utanför sin bekväma zon. Men idag har allting fallit på plats. Att komma så nära en person med en annan kultur är lärorikt. För oss har det [...]

0
Ungdomar runt Södermalm som bor på gatan.
0
Ungdomar som fått boende på Södermalm.
INTRESSEANMÄLAN

SENASTE INLÄGG

SJUNG OM STUDENTENS LYCKLIGA DAG?

Lyssna då på det här: Det finns 12 grabbar i Österåker som har ytterligare en utmaning. De har inte tid att sjunga om studentens lyckliga dag, för de måste nämligen ha allt fokus på att hitta en fast anställning inom 6 månader (provanställning godtas inte) från det att skolan slutar, annars utvisas de från Sverige.

Mustafa är snart färdig plattsättare. Han behöver en lärlingsplats.

Mustafa studerar till plattsättare vid Yrkesplugget i Bromma. Han har precis avklarat sin praktik på AKD Bygg- och Kakel. Där gjorde han mycket bra ifrån sig och företaget ville gärna ge honom en provanställning. Men på grund av rådande konjunktur har bolaget behövt friställa personal och kan då inte ta in Mustafa. De ger honom dock sina varmaste rekommendationer.

”Man kan lugnt säga att vi övningskör för livet.”

Tomas Tysén är en av dem som övningskör med de ungdomar som nu tränar på att ta ett hett, efterlängatat körkort. Varför valde du att början övningsköra med ungdomarna? "Jag vet att körkortet absolut kommer att stärka möjligheten för dem att få ett jobb. Flera av ungdomarna har uppehållstillstånd genom den nya gymnasielagen vilket innebär att när de har studerat klart så måste de få ett jobb inom 6 månader från avslutade studier, om de inte får det kommer de att tvingas lämna landet efter 6 år tid här.  Med ett körkort i handen så ökar möjligheten att få ett jobb drastiskt. Man kan säga att vi övningskör för livet."

Till toppen