Loading...
Österåker2019-01-21T11:51:16+00:00

HYR UT ETT RUM ÅT EN STUDENT!

Hösten 2015 och början av 2016 kom många ensamkommande till Sverige och Österåkers kommun tog emot 148 av dessa barn och ungdomar. Asylprocessen hos Migrationsverket har tagit väldigt lång tid och fortfarande vet många ungdomar inte ett dugg om framtiden; om de får uppehållstillstånd eller ej. Och snart väntar nästa problem för flera av dem: när de fyller 18 år har kommunen inte längre ansvar för dessa ungdomars situation, vilket gör att de riskerar att bli flyttade till ett boende för vuxna asylsökande, på en helt annan plats i landet, via Migrationsverket.

Det är av denna anledning denna sajt har tillkommit. Vi anser att det är humant och rätt att låta dessa ungdomar, som varit i vår kommun i under två år, få stanna kvar i Österåker under asylprocessen. Civilsamhället har ställt upp och i vår kommun har 40 ungdomar fått hjälp med boende. Ungdomarna har nu varit i Sverige och Österåker i över 3 år.

Vi är redan flera som har tagit detta steg – men vi behöver bli ännu fler. Nu, under våren 2019 kommer vi behöva fler boenden för ungdomarna.
FRÅGOR & SVAR

Brev från ett familjehem i Österåker

27 oktober, 2017|0 Comments

Allt började med ett inlägg på IFK Österåkers fotbolls Facebook i juni 2016. A behövde ett hem. Han hade bott i Åkersberga på ett asylboende sedan november, gick i skolan i Österåkers gymnasium och spelade [...]

0
Asylsökande ungdomar i Österåker som fyllt 18 år och behöver boende.
0
Boende hittade i Österåker
INTRESSEANMÄLAN

SENASTE INLÄGG