Loading...
Ekerö EBO-grupp2019-02-10T11:07:54+00:00

HYRA UT ETT RUM ÅT EN STUDENT?

Mälaröarnas EBO-grupp organiserar stöd till ensamkommande som skrivits ut från socialtjänstens vård i Ekerö kommun. Vi är en del av föreningen Välkommen till Mälaröarna som jobbar brett med social integration.
– Boende. Vi hjälper ungdomarna att hitta eget boende (EBO) i inackordering, organiserar och stödjer värdfamiljerna.
– Migrationsprocesserna. Vi har egen kompetens inom asyl- och migrationsprocesserna, samarbetar med fem jurister i olika advokatbyråer och är en asylgrupp inom FARR.
– Skola och utbildning. Samarbete med skolorna. Inom Välkommen till Mälaröarna finns en läxhjälpsverksamhet.
– Social situation. Vi hjälper ungdomarna att få kontakt med föreningar och arbete.
Vi har ett formellt samarbete med och bidrag från Ekerö kommun. Vi har nära kontakter med förvaltning och stöd från Ekeröalliansen (M, KD, C) och Mälarökoalitionen (S, L, MP och Ö). 2018 fick vi KD:s vitsippspris.
Vi samarbetar med Färingsö församling och Ekerö pastorat kring boende. Vi finns i nätverk med andra grupper som organiserar boende/frivlliga familjehem i regionen, volontär- och yrkesnätverket ”Vi står inte ut”, andra lokala föreningar och församlingar.
KONTAKTA EKERÖ

Bengt och Rosie vågade ta steget.

14 december, 2017|0 Comments

”Vi har en längre tid pratat om att vi skulle kunna hjälpa till bara vi hade mer plats. Trots att vårt hem inte blev större kände vi att platsen i hjärtat ändå var tillräckligt stort, [...]

Linus och Johanna lämnade sin bekvämlighetszon.

1 december, 2017|0 Comments

”Inledningsvis var det spännande att få göra någonting utanför sin bekväma zon. Men idag har allting fallit på plats. Att komma så nära en person med en annan kultur är lärorikt. För oss har det [...]

0
Asylsökande ungdomar på Ekerö som fyllt 18 år och behöver boende.
0
Familjehem hittade på Ekerö
KONTAKTA EKERÖ

SENASTE INLÄGG

SJUNG OM STUDENTENS LYCKLIGA DAG?

Lyssna då på det här: Det finns 12 grabbar i Österåker som har ytterligare en utmaning. De har inte tid att sjunga om studentens lyckliga dag, för de måste nämligen ha allt fokus på att hitta en fast anställning inom 6 månader (provanställning godtas inte) från det att skolan slutar, annars utvisas de från Sverige.

Till toppen