Om du visste att du kunde göra Stockholm lite varmare, skulle du göra det då?

Det är oktober, mörkret ramlar över oss och med den kylan. Kanske du har noterat att Stockholmarna har uppgraderat klädseln något? Höstkappan är framme och halsduken med den. För visst är det extra kallt nu på mornarna?

Men vargtimmen är värst. Sådär mellan 3-4 på natten, när Stockholm sover. Då kommer den smygandes och den är svår att värja sig emot. För det är svårt att hålla kylan borta om man spenderar natten ute. Har vi hört.

Stockholmare! Vi står inför ett akut problem, vi har studiemotiverade ungdomar i Stockholm som inte har någonstans att sova! De har drabbats av asylsystemets haveri, de har drabbats av ett oanständigt bemötande och de kommer inom ett par veckor bli lämnade på gatan. Ensamma igen.

Så kan vi inte ha det. Frivilliga Familjehem finns etablerade runt om Stockholms förorts kommuner och vi jobbar för att ingen ungdom ska behöva bo på gatan. Värme & Vila har öppnat upp tillfälliga sovplatser 5 dagar i veckan – men det kommer inte räcka på långa vägar när snart 250 ungdomar står på gatan!

Frivilliga Familjehem kommer därför virtuellt flytta in i centrala Stockholm; i Birkastan, på Kungsholmen, Norrmalm, Vasastan, Norrmalm och Södermalm. Vi vill organisera oss med dig som bor innanför tullarna och vill hjälpa oss att hjälpa! Vi söker eldsjälar som vill engagera sig, antingen som frivilligt familjehem, kontaktperson eller volontärt arbetande för att hjälpa ungdomar i nöd.

Kontakta oss på hej@frivlligafamiljhem.se så ska vi berätta för dig hur du kan göra Stokholm lite varmare! <3

2018-10-11T22:59:01+00:00